NEUVOTTELUVALTA
Miten tulen huippuneuvottelijaksi?
Periaatteellisuus
“Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.”
- apostoli Paavali

Matti Mielonen arvioi Helsingin Sanomissa teoksen 12.3.2008 artikkelissaan Neuvottelijan pitää annostella valtaansa viitaten julkistamistilaisuuteen periaatteellisuuskommenttiin:

"Poliitikoista tärkein teoksen vaikuttaja on presidentti Martti Ahtisaari, jonka saavutukset Namibiassa, Acehissa ja Kosovossa ovat jo nostaneet hänet kansainvälisten neuvottelijoiden huippukaartiin. "Pysäytti, miten Ahtisaari korosti moraalin ja oikean ratkaisun merkitystä", Miettinen pohti."

Martti Ahtisaari sai vuoden 2008 Nobelin rauhanpalkinnon periaatteellisen neuvottelutyönsä ansiosta.

Vesa Kärkkäinen puolestaan analysoi Savon Sanomissa 6.5.2008 Neuvotteluvallan luottamustili-käsitettä artikkelissa Kättä päälle:

"Juttelin luottamustili-termistä muutama viikko sitten Esa Swanljungin kanssa. Entinen STTK:n puheenjohtaja totesi, että luottamustili on hyvä termi. Luottamustili on lisäksi korollinen. Kun neuvotteluosapuolet voivat kerta toisensa jälkeen todeta, että niin on mennyt kuin on sovittu, uusiin neuvotteluihin on helppo sitoutua ja niiltä on lupa myös odottaa tuloksia. Neuvottelutaitoja käsittelevän kirjan tekijät Sami Miettinen ja Juhana Torkki katsovat, että viisas neuvottelija ei pyri pikavoittoihin, vaan rakentaa elämänmittaista hyvän yhteistyön jatkumoa. Hyvin sanottu."

kuvitus (c) Mika Tuominen
Periaatteellisuus on neuvottelijan kykyä saavuttaa pitkällä aikavälillä tavoitteensa. Oletko Suoriutuja tai Johtaja? Tunnetko Valittajia, Tuuliviirejä, Ruhtinaita tai Aurinkokuninkaita?